Recepty

Bublanina

Tento příspěvek je věnován Janině, která mě pořád otravuje ať udělám blok o vaření a já jí to pořád slibuju a skutek utek 🙂
(Ale číst a klidně i upéct si to můžete všichni 😉 )

Tohle je recept na nejjednodušší bublaninu co znám. Těsto trvá asi 5min a pak se to už jen peče. Teď v období jahod a třešní to považuji za nutnost uveřejnit, třeba to někdo oceníte 🙂
Tak tedy, budete potřebovat:¨
mísu, mixer, hluboký plech, troubu a dvě ruce (ale já to zvládla i s jednou vpodstatě 🙂 ) a taky ještě 180g hladké mouky, 160g polohrubé mouky, 80g tuku (třeba Hery), 140g moučkového cukru, 1 kypřící prášek, 2 vejce, 2dcl mléka, vanilkový cukr, 500g čerstvého nebo kompotovaného ovoce; tuk na vymazání a hrubou mouku na vysypání plechu


Vymažte a vysypte plech, v tomto pořadí, opačně to nefunguje 🙂 a zapněte si troubu na 150°C ať se vám pěkně předehřeje.

Teplé mléko (stačí pokojová teplota), cukr, vejce a rozehřátý tuk dáme do mixéru a mixujeme 2 minuty. Mezitím si prosijeme mouku dohromady s kypřícím práškem (ale když neprosejete a jen smícháte mouku s práškem nic se nestane, ale prosít je to lepší). Smícháme dohromady směs z mixeru s moukou a s vanilkovým cukrem. Nalijeme do pekáče, rovnoměrně rozmístíme ovoce (když kompot tak okapaný) a dáme péct do trouby na 20-30minut dokud nemá krásnou barvičku a špejle kterou do ní zapíchneme není úplně suchá.

Necháme vychladnout nebo papáme ještě vlažné 🙂
Dobrou chuť…

Mohlo by se vám také líbit...

0 komentář

  1. Haha, skutečně jsem si to přečetla u snídaně 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..